ABU DHABI - AZERBAIJAN - BAHRAIN - BANGLADESH - CHINA - DUBAI - EGYPT - ENGLAND - GERMANY - GREECE - NETHERLANDS - IRAQ - KAZAKHISTAN - KUWAIT - LIBYA - MACEDONIA - RUSSIA - SOMALIA

Yabancı Yatırımcı için Vatandaşlık Hakkı

Türkiyeden Tapu alındığında Vatandaşlık ta alınabiliyor mu?
Türk vatandaşlığı alma hakkı, gayrimenkul alıp almama konusuna bağlı değildir; fakat gerekli şartlar yerine getirildiğinde her yabancı vatandaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma hakkını elde edebilir.

Vatandaşlık için gerekli evraklar nelerdir;
*5 yıl Türkiye de ikamet etmiş olmak
*Türkçe dil sertifikası
*Pasaportun ve ikamet tezkeresinin aslı
*İki adet fotoğraf
*Yabancı uyruklu şahsa ait Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alacağı Sabıka kaydı
*Çalışma izni varsa fotokopisi, öğrenim görüyorsa Öğrenim Belgesi
*Varsa, T.C. Vatandaşı akrabalarının nüfus cüzdanlarının fotokopisi ve adresleri
*Nüfus ve vatandaşlık Müdürlüğüne müracaat edildikten 1 ay sonra ‘Muhsine Hatun Mah. Çifte Gelinler Cad. No:29 Kumkapı/Fatih' adresinde bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğü Vatandaşlık Büro Amirliği'ne müracaat edilmesi gerekmektedir.
*T.C. Vatandaşı ile evlilerden istenen evraklar: Başvuracak kişinin Türk vatandaşı olan eşi ile birlikte, eşine ait 2 adet fotoğraf ve Nüfus Müdürlüğü'nden alacağı adrese dayalı Nüfus Kayıt Örneği ile Muhsine Hatun Mah. Çifte Gelinler Cad. No:29 Kumkapı/Fatih adresinde bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğü Vatandaşlık Büro Amirliğine müracaat etmesi gerekmektedir.